PMU

 • Droom je over het dragen van make-up die altijd goed blijft zitten, ook ongeacht het weer?
 • Ben je niet zo handig in het aanbrengen van make-up of vindt je het tijdrovend?
 • Wil je je ogen groter laten lijken (optisch liften) ?
 • Wil je gewoon uit je bed stappen en aan je dag beginnen met het perfecte gelaat?

Dan is permanente make-up echt iets voor jou!

Wat is permanente make-up, ook wel kortweg PMU genoemd?

Permanente make-up is te vergelijken met een tatoeage, maar is niet voor altijd blijvend. De pigmenten die bij permanente make-up worden gebruikt, vervagen in de loop van de tijd. De tijd waarin de pigmenten vervagen varieert van een jaar (voor de wenkbrauwen) tot een paar jaar (voor de eyeliner).
De permanente make-up wordt aangebracht met kleine naaldjes in de bovenste laag van lederhuid.

Het effect van permanente make up

Met permanente make-up heb je altijd de perfecte wenkbrauwen en een \"wakkere\" oogopslag. Je hoeft je wenkbrauwen nooit meer met een potlood bij te tekenen en met een permanente eyeliner heb je altijd een frisse, open oogopslag. Permanente make-up is een uitkomst als je weinig tijd hebt of als je geen zin hebt om veel tijd aan je make-up te besteden. Of je thuis bent of op reis, op het strand ligt, aan het sporten bent of net onder de douche vandaan komt, je ziet er altijd verzorgd uit.

Aantal behandelingen

Een nieuwe behandeling voor het aanbrengen van permanente make-up bestaat uit 3 behandelingen, niet alleen om zo het mooiste (kleur)resultaat te verkrijgen, maar ook langer plezier te hebben van je permanente make-up. Het laagje over laagje aanbrengen kost iets meer tijd (3 behandelingen), maar geeft een verfijnder resultaat. Tussen de behandelingen zit een periode van 4 tot 6 weken. Na 1 á 1,5 jaar is het raadzaam de wenkbrauwen bij te laten werken. Eyeliners kunnen (veel) langer mooi en intens van kleur blijven.

Wat kun je verwachten?

Uiteraard bespreken we samen eest jouw wensen. Op basis daarvan adviseer ik je over de mogelijkheden en het resultaat dat je mag verwachten. Voordat ik de start met de behandelingen, teken ik de vorm die bij jouw gezicht past en kiezen we de best passende kleur. Dit kost even tijd maar dat is het zeker waard, het eindresutaat zal zoveel mooier zijn na een uitgebreide intake. Op het moment dat jij tevreden bent, gaan we van start. Zo krijg je precies het model en de kleur die je wenst!

Wenkbrauwen

Wenkbrauwen karakteriseren je gezicht, ze geven je uitstraling en expressie. De meeste vrouwen of mannen willen graag prachtige volle wenkbrauwen! Permanente make-up op je wenkbrauwen, met natuurlijke hairstrokes en/of schaduw is de oplossing.

Wenkbrauwen hairstrokes techniek

Hairstrokes geven het effect van natuurlijke ogende wenkbrauwen. De fijne lijntjes lijken op haartjes en volgen de natuurlijke lijn van jouw eigen wenkbrauwen. Het maakt niet uit of je wel of geen eigen haartjes hebt. Het pigmenteren van de hele dunne haartjes gebeurt met (verschillende) naalden, in een 3D-techniek. Hairstrokes kunnen worden aangebracht bij elk huidtype. De stevigheid en de talgproductie van je huid hebben wel invloed op de \"houdbaarheid\" van de haartjes.

Wenkbrauwen schaduw techniek

Deze techniek geeft het effect van een met wenkbrauwpotlood ingetekende wenkbrauw. Het resultaat is compacter dan dat van de hairstrokes techniek. Met de schaduwtechniek kan ik heel strak gestileerde wenkbrauwen maken, of juist heel zachte, poederige wenkbrauwen.

EYELINER

Infralash

Van een infralash tot een volle wing: er zijn volop mogelijkheden om je ogen te accentueren. Een infralash is een lijntje tussen de wimpers, dat het effect geeft van een vollere wimperlijn. Dit kan al genoeg zijn voor een mooiere frisse oogopslag. Je wimpers zullen langer lijken en je ogen groter en sprekender.

Wil je het uitgesprokener, dan kies je voor een \'echte\' eyeliner of zelfs een full wing. De infralash wordt dan uitgebreid met een of meerdere lijnen boven je wimpers.

Eyeliner Medium

Deze eyeliner is meer aanwezig, er worden 1 of 2 lijntjes boven de infralash aangebracht.

Eyeliner Large

Hier komen 3 of zelfs 4 lijntjes boven de infralash. Dit wordt een zogenaamde 'wing'.

Gekleurde eyeliner

Voor een eyeliner wordt vaak zwart of zwartbruin gekozen, maar een gekleurde eyeliner kan ook heel mooi zijn. De combinatie van kleuren geeft een heel mooi effect. Meestal wordt er een donkere (vaak zwarte) lijn geplaatst tussen de wimperhaartjes, met daarbven een eyliner in de gewenste kleur.

VOORZORG INSTRUCTIE

Het is verstandig de dagen voor de behandeling rekening te houden met het volgende:

 • Gebruik je bloedverdunners, overleg dan eerst met je huisarts of je daarmee tijdelijk mag stoppen.
 • Een wijntje op de dag voor behandeling kun je beter laten staan en koffie op de dag zelf moet je het liefst overslaan (dit werkt bloedverdunnend).
 • Gebruik voor eventuele pijnstilling geen aspirine (werkt bloedverdunnend). Paracetamol is wel toegestaan.

Voor de wenkbrauwbehandeling kun je de huid plaatselijk verdoven met EMLA creme.  Een recept voor deze creme kun je aanvragen bij je huisarts. Vraag dan om een tube van 5 mg, dit is voldoende voor 3 behandeling. Breng de creme een half uur voor de behandeling "slagroomdik" aan op je wenkbrauw.
Bij eyeliner: Het is verstandig om de EMLA creme pas aan te brengen als je in de studio bent. Je moet je ogen namelijk dichthouden zodra de creme aangebracht is. Ik help je ermee, zodra je in de studio bent.
TIP: de eerste 3 dagen mag de permanent make-up niet nat worden. Het is daarom handig dat je op de dag van de behandeling je haar nog wast.

NAZORGINSTRUCTIE

Tijdens het zetten van permanente make-up wordt de huid iets beschadigd, er ontstaan kleine wondjes. Als je de permanente make-up goed verzorgt duurt het minimaal 4 weken tot de behandelde huid goed genezen is.

Verzorg de huid na behandeling als volgt:

 • Houd de behandelde huid 3 dagen droog, dus breng hem niet in contact met water of reinigingsproducten.
 • Ga niet naar de sauna en pas op met fanatiek sporten (zweet!)
 • Ga 7 tot 10 dagen niet met de huid in de volle zon of onder de zonnebank
  Bescherm de wenkbrauw als je de zon in gaat altijd met een goede sunblock creme
 • Trekt je huid iets, dan kun je gerust één keer per dag bepanthen zalf aanbrengen, bij voorkeur \'s avond. Bepanthen werkt ook genezend
 • Trek de korstjes die gaan ontstaan niet van je huid af en krab niet bij jeuk. Zo voorkom je littekens en trek je geen pigment uit de huid.

Als je vragen hebt, neem dan gerust contact op. Ik help je graag verder.